tirsdag 9. oktober 2012

Ny hobby

Sånn siden vi har tid, og mulighet har vi prøvd oss på ny hobby sammen! Og siden noen pappaer har lurt på noen mer litt mer passende tema for de - kanskje dette er spennende?

Det startet med noen timer nettsurfing og handling, av store kjeler, stekeplater type induksjon og store sleiver, slanger og kraner. Og siden vi er så heldig at noen av våre venner allerede driver med denne hobbyen var sambo i stadig samtaler med de og var også med på en kveld sammen med de før vi skulle prøve selv. 

Så en lørdag kveld starta sambo med koking av ganske mange liter vann. Før vi tilsatt både det ene kornet og det andre dillet fra krydderhyller (eller pellets denne gangen) Det er digital måling av temperaturen nesten helkontinuerlig og alt fra røring til ikke rør. Det pep i timere på Pc`n og vi rørte inn eller drysset i flere typer krydderier etter oppskrift. Det ble målt både det ene og det andre. Og etter endel timer med både bytting, kjøling, koking og venting havnet all væska over i et stort gjæringskarr. Og der står det nå.. Det har gjæra godt, vi driver fortsatt med litt måling av temperatur og andre ting, og prosenten ser ut til å bli grei. 

Har du gjetta hva vi prøver oss på? 
Vi har prøvd oss på vårt første brygg med øl! 

Snart er det klart for tapping over på flaske før videre lagring! Spennende! 

(så dersom du har et kjøleskap sånn 160 cm eller høyere du ikke bruker eller en fin samling av tomme ølflasker er det bare å rope ut ;) Snart settes også brygg til jul! 
Jeg har igjen litt å sette meg inn i da, sambo har både finni seg program og div som er greit for holde kontroll, men spennende er det! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg er jo så spent på hvem som faktisk leser, så legg gjerne igjen noen ord!