torsdag 24. september 2015

Turtips for barn i aldersgruppa 6 - 12 år

Hei!
Ikke mye aktivitet her, ser at det er sist høstferie som er motivene på siste bilder.. men jeg fikk et spørsmål om jeg kan skrive litt om noen turtips for de mellom 6 og 12 år.
Og da tenkte jeg at jeg like godt kunne gjøre det her. :)
 "har du tips til sted å gå på dagstur med barn I alderen 6-12 år? Med ønske om bål, så vi må klare å nære med oss ved og sånt.... har lyst til å gå på tur til helga"

Siden jeg bor og jobber i Kongsberg er det konkrete tips rundt i vårt distrikt akkurat Hilde er ute etter, men noen generelle kan jeg gi først.

Spriket mellom en 6 åring og en 12 åring kan være veldig stort!
Både på hva som motiverer og hvilke kapasitet de har. Så her må alle kjenne sine barn best! 
Dersom man klarer er det med noen små oppgaver/mål underveis gjerne en god løsning for denne gruppa.
Hvem kan klare å finne store kongler/steiner ol som dere kan bruke til noe forming hjemme senere?
Kan den største være pausesjef og måtte ta hensyn og følge med på om alle har det greit og bestemme pausene?
Hvem har ansvar for kartet?

Andre tips er at alle må ha sin egen sekk. Dersom dere fordeler vekta rundt i sekkene, vil dere klare å få med ved og mat til en hyggelig tur.

Dagstur ute trenger heller ikke å bestå i å gå hele dagen. kanskje kan man gå til ett sted og lage leir der, ta noen utstikkere og finne på litt ute på en plass? (sisten, gjemsel, boksen går osv er fint å leke i skogen)

Ta med dere noen viktige ting når dere går:
- mobil og sosiale medier kan vente til dere kommer hjem. (ta gjerne noen bilder, men ikke gå med den i handa)
- vær tilstede og tilgjenglig for alle
- bli med på leken!
- dersom turen er målet-  når man det bare man kommer seg ut av døra/bilen!

Så noen konkrete tips her i området: 
- Helgevann. Et vann på Meheiasiden av Knuten. Her kan dere difrensiere ganske mye om det er ønske. De sprekeste kan sykle ut, mens de andre kan kjøre enten til meheia eller helt opp til ene enden av vannet. Her er det en fin plass i enden av vannet, det er en geochas oppe i gruve 8 åsen (det er et stykke opp!) og god plass til lek, soling, grilling og kosMed utgangspunkt i Gamlegrendåsen: 
Det går fint ann å gå fra Gamlegrendåsen og over til Madsebakken for så fortsette til Langevann eller andre steder i Sulusåsen.
Det er også fine stier og områder å besøke innover bak Kjennerudvannet. Dette kan være en spennende tur. Her er det heller ikke de bratteste stigningene, man møter ett vann på veien (fint å grille ved vann)

Dersom man gjerne reiser litt unna er jo både Blefjell og Skrim to perler, men der har vel mange allerede vært litt?
Hva med en tur opp på Selslinatten eller til Selsli (DNT hytte) Dersom du tar opp fra Jondalen er det ca 4 km, endel stigning mellom Løkja og Selsli. Kanskje kommer man ikke helt frem men stopper på veien? Du kan også gå fra Bolkesjø. Bruk gjerne ut.no som planleggingsverktøy!

Saggrenda har også fått gapahuk ved Trytekjern, Bjørndalrundens venner har laget en flott gapahuk i krysset ved skiløypene. se kart og info her


Håper dette gir dere noen tips, bruk gjerne turkorta og kart til planlegging. Planlegging er halve morro når barna blir større som dine!

God tur Hilde!

1 kommentar:

  1. Tusen takk!
    Er litt lei av å alltid gå til knutetoppen..

    SvarSlett

Jeg er jo så spent på hvem som faktisk leser, så legg gjerne igjen noen ord!