søndag 28. juli 2013

*Langedrag

Vi har vært på tur til Langedrag med ungene og ungenes farmor! Langedrag er et sted jeg aldri har vært før, og jeg var jo litt spent selv også. Det er stor forskjell på hvordan stemningen er når man skal se dyr som er i fangenskap... Og ofte ser man jo ikke dyra en gang.. Og en annen ting jeg var spent på var hvor stor parken egentlig er?

Stemningen blant folk der oppe var god. Det var en rolig stemning og folk tusla bare rundt. Spesielt inne hos gårdsdyra var det godt å se hvordan folk tok skilting og beskjeder på alvor. Det var ingen løping, dytting eller utålmodige voksne og barn. Det var rolig og god stemning der!
Det var veldig flott for ungene og oss å se så mange dyr på en måte gå fritt og sammen! Her var moskus, kuer, geiter, høner, griser, harer, høner og haner, gjess og hester innenfor samme porter, De satt ikke fast i sine små inngjerdinger, men de aller fleste av de kunne gå ut og inn av sine steder som de ønsket. Grisen Emma og hennes 14 små var de som var mest beskytta, og det av helt naturlige årsaker. ;) Det valsa også en orrhane (?) rundt der inne! Han/Hun likte seg tydeligvis godt på taket ;)


Dyra valgte selv hvilken side av gjerdene de ville være på. Det var små hull og luker som gjorde at de kunne velge selv om de ville være sammen med gjestene eller gå for seg selv. Genialt!
Da virker det iallefall som det er på dyras premisser.


Jeg var forberedt på at det kom til å bli endel slikt... Oss på utsiden, for å prøve å få et glimt av noen dyr gjennom høye gjerder.
Det var jo såklart litt sånn. De har jo to ulveflokker, og en flokk med gauper. Der slapp ikke barna inn.
(Hadde jeg vært alene hadde jeg nok glatt betalt for å få sitte inne hos ulvene! Det var det 16 års aldersgrense på) Derimot fikk vi også oppleve dyrene fra skogene også helt på nært hold!

Reinsdyra var og spiste ut av hånda vår!! Begge ungene har nå fått se et reinsdyr helt tett på og de har begge mata. Eldste synes nok det var litt mer stas enn minste, for han var det nok litt skummelt. Men Jammen var de med på det og holdt seg helt rolig!

Barna fikk også mate fjellreven Felix. Han fikk bestemme og Tuva fra Langedrag var veldig klar på hvordan alle skulle være og oppføre seg. Selv utålmodige voksne måtte pent bare høre på henne! (og det digger jeg! At voksne som tror de bare kan gjøre litt sånn og sånn fordi de er vokse får klare beskjed om at beskjeder også gjelder dem!)
Snuppelure fikk endelig oppfylt ønsket om å sitte på hest..
Det falt VELDIG i smak gitt! 

Ulvevalper som skal være med å redde bestanden.
Nettopp kommet til Naturparken. 
Vi fikk også se at Tuva mata gauper, de ville ulvene og de tamme ulhvene.
Det var veldig stort for ungene spesielt da hun var inne hos de tamme ulvene. Ask er død, og det pågår fortsatt en liten intern kamp hos de to ulvene som er igjen. Så det var spennende for oss å se- og høre henne knurre som ulv og hvordan ulvene reagerer.Lite bilderas:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg er jo så spent på hvem som faktisk leser, så legg gjerne igjen noen ord!